گامهای طراحی سایت در اراک
داشتن نقشهی راه قبل از حرکت، همیشه دلگرمکننده است. در اطرافمان میبینیم که هر روز بیشتر از دیروز، از کوچکترین کسب و کارها گرفته تا بزرگترینِ آنها وارد دنیای بزرگ دیجیتال میشوند. حتماً شما نیز به عنوان صاحب یک ایده یا کسب و کار، ضرورت نیاز یک وبسایت را حس کردهاید؛ اما شاید ندانید از کجا باید شروع کرد. این مطلب قصد دارد نقشهی راه طراحی سایت در اراک را در اختیار شما قرار بدهد.
در این مقاله اصول و قدمهای طراحی سایت همراه با جزئیات آنها آورده شدهاست تا مسیر پیشرو برایتان روشنتر شده و انتخاب مطمئنتری داشته باشید.
طراحی سایت در اراک چیست؟
مراحلی که یک پایگاه اینترنتی را برای ارائهی خدمات، اطلاعرسانی، فروش محصول و… میسازند، تحت عنوان کلی طراحی سایت شناخته میشوند. هدف از طراحی سایت عموماً جذب کاربران است تا از خدمات سایت استفاده کنند یا با آن تعامل داشته باشند.
مراحل طراحی سایت در اراک
در ادامه مراحلی که طی آن یک وبسایت شکل میگیرد را گام به گام آوردهایم:
۱. شناخت هدف
اولین مرحله در طراحی سایت در اراک آگاهیداشتن کامل نسبت به کسب و کارتان است. باید بدانید که با راهاندازی سایت به دنبال چه چیزی هستید و بهترین روش رسیدن به آن چیست. برای بهدست آوردن اطلاعات اولیه، لازم است در مورد فضای رقابتی موجود در کسب و کارتان، مشتریها و موارد موردپسند آنها، نوع خدمات شما و ارتباط تمام این موارد با یکدیگر به خوبی تحقیق کرده باشید.
بر اساس این تفاوتها، سایتها به انواع مختلفی تقسیمبندی میشوند:
- سایت فروشگاهی
برای صرفهجویی در زمان و هزینه، خیلی از افراد ترجیح میدهند به صورت آنلاین خریدهای خود را انجام دهند. سایت فروشگاهی بهعنوان شعبهی دیگری از کار شما محسوب میشود که به صورت تماموقت فعالیت میکند.
مزیت دیگر داشتن چنین سایتی برای فروشنده این است که مدیریت محصولات را بسیار راحتتر کرده و گزارش خوبی از فعالیتها میدهد.
- سایت خدماتی
هر کسب و کاری در حال ارائهی خدماتی است و چه بهتر که برای معرفی خود و پیدا کردن مخاطبانش، آن را در قالب وبسایتی به نمایش بگذارد. خدماتی مانند تعمیرات، مشاوره، آشپزی، گردشگری، نظافت، املاک و… نمونههایی از این نوع فعالیتها هستند.
طراحی سایت در اراک، تبلیغات بهصرفهای را برای این کسب و کارها به دنبال دارد.
- سایت شرکتی
شرکتها و بیزینسهای مختلف به خوبی میدانند که فعالیتشان بدون داشتن یک سایت شرکتی تقریباً غیرممکن خواهد بود. وجود یک وبسایت مخصوص باعث بهتر دیدهشدن آن شرکت و در نتیجه برندسازی میشود.
نکتهای که در طراحی این دسته از سایتها اهمیت دارد، این است که بسیاری از سایتهای شرکتی قصد فروش محصول ندارند. بنابراین بهتر است بیشتر بر سئوی سایت و ارتباطگیری بهتر با مخاطبین تمرکز کنند تا آمار بازدیدکنندهها افزایش یابد.
- سایت آموزشی
معلمان برای ارائهی دروس خود، بهویژه بعد از شیوع کرونا، به طراحی این نوع سایتها روی آوردند. مدرسین دیگر نیز برای عرضهی دورههای آموزشی مختلف در قالب تمرین، ویدئو و… از سایتهای آموزشی کمک میگیرند.
دستهبندی اصولی دورهها و سئوی سایت از اصلیترین عواملی هستند که یک سایت عالی را از سایت خوب متمایز میکنند.
- سایت پزشکی
امروزه که ارائهی خدمات درمانی به صورت آنلاین جای خود را میان مردم باز کردهاست، وجود یک سایت پزشکی از الزامات هر مرکز درمانی به شمار میآید. در اینچنین وبسایتی افراد میتوانند رزومهی پزشک را ببینند، نظرات را بخوانند و نوبت رزرو کنند.
- سایت خبری
این دسته از سایتها همیشه پرطرفدارند و مخاطبین زیادی دارند. سرعت بالای بهروزرسانی اخبار، وجود آرشیو خبری، خوانا بودن متن و رنگ پسزمینهی مناسب برای راحتی چشم از عوامل مؤثری هستند که در خدمات طراحی سایت در اراک باید به آنها توجه کرد.
با نمایش آگهیها و تبلیغات در این وبسایتها، میتوان به درآمد خوبی نیز رسید.
دستهبندیهای دیگری مانند سایت حقوقی، تجاری، نمایشی، نیازمندی و… نیز وجود دارند که با توجه به نوع فعالیتشان، باید بر قسمتهای خاصی از طراحی سایت تمرکز بیشتری داشت.
۲. طراحی
حالا که هدف و نوع سایت مد نظرتان را مشخص کردید، باید متناسب با آن طراحی ویژهای در نظر بگیرید. در این مرحله از طراحی سایت در اراک شکل ظاهری، لایهبندیهای اولیهی صفحات و محتوای سایت آماده میشوند. همانطور که شکل ظاهری یک فروشگاه و برخورد پرسنل در خرید افراد مؤثر است، ظاهر زیبای سایت نیز به جذب کاربران کمک میکند.
در این مرحله توجه به دو عامل بسیار مهم است:
- طراحی رابط کاربری یا UI (User Interface Design) که هدفش جذاب کردن هرچه بیشتر ظاهر سایت است. با توجه به این عامل، سایت از نظر گرافیکی و بصری، جلوهی خاصی خواهد داشت و آن را بین سایتهای مشابه منحصربهفرد خواهد کرد.
- طراحی تجربهی کاربری یا UX (User Experience Design) بر ارتباط مناسب کاربر با سایت تمرکز دارد. اگر شما وارد سایتی شوید و بتوانید به راحتی به قسمتهای مختلف دسترسی پیدا کنید یا با سایت تعامل داشته باشید، مشخص است که تجربهی کاربری خوبی طراحی شدهاست.
مراحل طراحی سایت در وبوتو
ایجاد جلسهودریافت کامل دسترسی
صحبت اولیه بامدیریت و جلسه نهایی با مدیرفنی
طراحی رابطکاربری
طراحی رابط کاربری با استانداردهای ui و ux
توسعه پروژه
ایجاد سایت با طرح گرافیکی اولیه
اصلاحات
انجام اصلاحات بعد تحویل اولیه سایت
بارگذاری
بارگذاری نمونهکار، محصولات و ….
پشتیبانی
رفع باگهاو بررسی مشکلات امنیتی سایت
۳. توسعه
در این مرحله از طراحی سایت در اراک با استفاده از زبانهای برنامهنویسی، صفحات مختلف را پیادهسازی میکنیم. برای این کار از HTML، CSS، JAVASCRIPT و… استفاده میشود.
این قسمت دو شامل دو حوزه است:
- فرانتاند (Front End) بخش قابل مشاهدهی یک وبسایت است که به آن سمت کاربر (Client Side) هم میگویند. وظیفهی گروهی که در بخش فرانتاند کار میکنند، طراحی ظاهر سایت است.
کدهایی که در این قسمت نوشته میشوند، توسط مرورگر کاربر پردازش و اجرا میشوند. بدین ترتیب کدهای غیرقابل فهم به تصاویر گرافیکی و دیداری مثل تصاویر، ویدئوها، صداها و… تبدیل میشوند که برای کاربر قابل درک است.
- بکاند (Back End) بخشی از یک وبسایت است که برای کاربران قابل مشاهده و دسترسی نیست. این بخش هسته و مغز سایت را تشکیل میدهد و به قسمتهای طراحیشده در فرانتاند جان میبخشد. بکاند را با نام سمت سرور (Server Side) نیز میشناسند.
۴. آزمایش
حالا نوبت امتحان کردن سایت در مرورگرهایی مثل کروم، فایرفاکس، سافاری و… است. همچنین آن را در سیستمعاملهای مختلف و روی سرور نیز بررسی میکنند تا سایت از نظر وجود خطاهای احتمالی محک زده شود.
۵. رونمایی
بعد از چک کردن همهچیز و رضایت از آن، نوبت به قرار دادن سایت بر دامنه و رونمایی از آن میرسد.
آخرین پروژه ها
حرف آخر
در این مطلب به تفصیل با خدمات طراحی سایت در اراک و مراحل آن آشنا شدید. حالا میتوانید با پیدا کردن هدف و دورنمای خود از کسب و کارتان، طراحی سایت را برای آن آغاز کنید و در مسیر موفقیتهای بیشتر قدم بگذارید.