شاید برایتان عجیب باشد ولی در دنیای امروز ۳۰۰ میلیون دامنه وبسایت وجود دارد، به همین خاطر انتخاب دامنه سایت یک مسئله پیچیده و سخت است چون شما باید در این سرزمین پهناور دنیای وب، برای خانه خود یک آدرس منحصر به فرد و تک بسازید که در بین ۳۰۰ میلیون آدرس بدرخشد. یک طراح سایت موفق می‌داند که باید برای انتخاب دامنه مناسب برای وب سایت وقت زیادی بگذارد و در این زمینه مطالعه کافی داشته باشد چون دامنه سایت در صورتی که درست انتخاب شود باعث محبوب شدن سایت می‌شود. نحوه انتخاب دامنه برای سایت خیلی پیچیده نیست، فقط چند نکته مهم و بارز اهمیت دارد که ما در این مطلب به آن پرداختیم. برای انتخاب دامنه سایت به شیوه درست و صحیح تا پایان مقاله همراه ما باشید.

دامنه چیست؟

قطعا شما با واژه دامنه آشنا هستید ولی برای محکم کاری قبل از اینکه به انتخاب دامنه سایت بپردازیم، در مورد چیستی دامنه یک توضیح مختصر را برای شما آماده کردیم. برای انتخاب دامنه سایت به شیوه‌ای صحیح باید اشراف کامل به مفهوم دامنه داشته باشید تا بدانید که نحوه انتخاب دامنه سایت باید به چه شکلی باشد. دامنه از دو بخش تشکیل شده؛ بخش اول اسم دامنه و بخش دیگر پسوند دامنه است. eshragh.ir یک دامنه هست که از پسوند Ir و نام دامنه eshragh تشکیل شده است. برای آشنایی بیشتر با اجزای دامنه موارد زیر را مطالعه کنید.

اسم دامنه سایت

دامنه وبسایت همان اسم برند است که توسط مدیر سایت انتخاب می‌شود. اگر شما یک شرکت فروش پارچه و پتو هستید و نام شما دیبافت هست، حتما اسم دامنه وبسایت خود را dibaft می‌گذارید.

پسوند سایت

پسوندها شبیه نام دامنه نیستید چون مدیر سایت نمی‌تواند پسوند را مطابق ذوق و سلیقه‌اش انتخاب کند. بر اساس قراردادهای وضع شده در گوگل پسوندهای بسیاری به وجود آمده است که کاربر بر اساس نحوه فعالیتش می‌تواند از بین لیست پسوندها یک نمونه را انتخاب کند. به پسوندهای دارای مجوز رسمی از شرکت ICANN،(TLD) گفته می‌شود که مختصر واژه Top Level Domain است. انواع پسوند دامنه عبارتند از:

  • .com که مناسب فعالیت‌های تجاری است.
  • .biz این پسوند برای فعالیت‌های تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد و جایگزین خوبی برای دات کام است. اغلب استارت آپ‌ها به دلیل ارزانی این پسوند را برای دامنه خود انتخاب می‌کنند.
  • .net برای وبسایت‌های مربوط به شبکه مناسب است.
  • Org. برای ارگان‌های دولتی و موسسات مناسب است، مثلا اگر دقت کرده باشید سازمان سنجش دارای پسوند org است.
  • .ir یک دامنه ملی هست که اغلب شرکت‌ها یا موسسات فعال در ایران از این پسوند استفاده می‌کنند.
  • .edu پسوندی است که برای دانشگاه‌ها یا موسسات آموزشی به کار می‌رود.
  • پسوندهای اختصاصی هم نوع دیگر از TLD‌ هست که نمایانگر یک جامعه خاص است. معمولا این نوع پسوندها حامی یا اسپانسر دارند.
حتما بخوانید  بدترین اشتباهات طراحی سایت که سایت شما را از بین ببرند!

پسوندهای دامنه محدود به موارد بالا نمی‌شود. لیست کردن همه TLD ها از حوصله این مطلب خارج است اما اگر می‌خواهید یک لیست کامل از پسوندهای دامنه را داشته باشید یا در خصوص یک پسوند خاص سوالی دارید، مشاورین عزیز سایت وبوتو در خدمت شما هستند و می‌توانید از طریق تماس تلفنی سوالتان را بپرسید.

نحوه انتخاب دامنه برای سایت

هنگامی که شما یک مغازه یا یک شرکت را باز می‌کنید، کلی وقت می‌گذارید تا اسم آن را انتخاب کنید چون برند یا کسب و کار شما با اسمی که روی آن می‌گذارید معروف می‌شود و سالیان سال در یادها می‌ماند. در دنیای اینترنت هم همینطور است، دامنه وبسایت شما در واقع همان اسمی هست که هویت سایت و برند شما را تعیین می‌کند و از این نظر اهمیت زیادی دارد. انتخاب دامنه مناسب برای وب سایت نیازمند دقت و توجه‌ بسیار است چون شما با یک انتخاب درست می‌توانید علاوه بر افزایش سئو سایت، در دنیای اینترنت برند سازی کنید. ما برای کمک به شما در زمینه انتخاب دامنه مناسب برای وب سایت، موارد زیر را آماده کردیم تا شما عزیزان مطالعه کنید و این توصیه‌ها را عملی کنید.

. پسوند مناسب انتخاب کنید.

اگر دقت کرده باشید پسوند بیشتر سایت‌ها .com است چون دات کام در بین مردم رایج‌تر است. به همین خاطر اگر شما یک سایت آزاد هستید و می‌خواهید برای دامنه وبسایت خود یک پسوند مناسب انتخاب کنید، دات کام گزینه عالی است. دقت داشته باشید که هر پسوند قوانین خاص خودش را دارد و برای یک انتخاب عالی باید قبل از هر چیز نگاهی به قوانین پسوند بیندازید.

. به قوانین کلمه کلیدی سئو توجه کنید.

زمانی که شما یک وبسایت مربوط به کتاب هستید، سعی کنید اگر نام برند خود را بنویسید و حتما قبل یا بعد از آن از عبارت book استفاده کنید چون باعث می‌شود که موتورهای جستجو شما را در زمینه کتاب بشناسند. فراموش نکنید که وقتی به چشم موتورهای جستجو بیایید، سایت شما برای کاربران بیشتری قابل مشاهده است و این به نفع شماست.

حتما بخوانید  فایده سیستم مدیریت محتوا چیست؟ + انواع سیستم‌های مدیریت محتوا

. یک نام طولانی برای دامنه خود انتخاب نکنید.

زمانی که شما برای دامنه یک وبسایت یک نام طولانی انتخاب می‌کنید، به خاطر سپردن یا تایپ آن برای کاربران اینترنتی سخت خواهد شد. دامنه‌های کوتاه زودتر معروف می‌شوند چون در ذهن کاربران و موتورهای جستجو می‌مانند.

. دامنه‌هایی را انتخاب کنید که دارای مفهوم هستند.

توجه به کوتاه بودن یک دامنه همه داستان نیست. گاهی یک دامنه مثل shfAa.com که مختصر شده شرکت فروش آرد آبان هست، یک دامنه مختصر و کوتاه است اما در ذهن نمی‌ماند و به راحتی فراموش می‌شود. بنابراین هنگام انتخاب دامنه سایت دقت داشته باشید که اسم دامنه در حین موجز بودن با معنا باشد.

. نامی را انتخاب کنید که تلفظ راحتی داشته باشد.

برای اینکه بتوانید از سراسر ایران مخاطب جذب کنید باید نامی که انتخاب می‌کنید، تلفظ و املای راحتی داشته باشد. اگر شما یک وبسایت فروشگاهی هستید با انتخاب یک نام ساده در سراسر ایران مشتری جذب می‌کنید چون همه قشرها اسم برند شما را به خاطر می‌سپارند.

. در فرایند انتخاب دامنه سایت تا جایی که مقدور هست از کلمات استفاده کنید.

استفاده از عددها و خط فاصله‌ها اصلا توصیه نمی‌شود. دقت داشته باشید که دامنه خوب اصلا عدد و خط فاصله ندارد.

. یک دامنه خاص برای خود انتخاب کنید و دقت کنید که دامنه‌تان تکراری نباشد.

شما برای اینکه منحصر به فرد باشید باید در مرحله اول تکراری نباشید. برای انتخاب دامنه سایت قبل از هر چیز اسم دامنه را در گوگل سرچ کنید تا مطمئن شوید که دارید از یک دامنه سایت جدید و تک استفاده می‌کنید. نحوه انتخاب دامنه سایت به گونه‌ای است که باید قبل از انتخاب، کمی تحقیق کنید. تحقیق در زمینه تکراری نبودن اسم اولین مرحله‌ای است که به سراغش می‌روید.

. برای انتخاب دامنه سایت از دیگران مشورت بگیرید.

همیشه راهنمایی گرفتن بهتر از این است که شما خودتان به تنهایی تصمیم بگیرد. یک راهنمای خوب خیلی وقت‌ها می‌تواند به شما کمک کند که درست‌ترین تصمیم ممکن را بگیرید حتی اگر این تصمیم به ذهن خودتان نرسیده باشید. یک سری سرویس پیشنهادی نام دامین در بستر اینترنت به وجود آمده است که برای گرفتن پیشنهاد از آن‌ها می‌توانید به این سرویس‌های مراجعه کنید. NemaMesh یا NemaBoy معروف‌ترین سرویس پیشنهادی نام دامین است. علاوه بر این برخی مشاورین طراحی سایت می‌توانند به شما کمک کنند که در زمانی کم بهترین نام دامنه را برای خود انتخاب کنید. بهترین مشاورین برای این کار در سایت وبوتو مشغول به فعالیت هستند که به صورت همه روزه به کاربران در زمینه انتخاب دامنه سایت مشورت می‌دهند.

حتما بخوانید  معرفی دقیق انواع سایت و کاربرد هرکدام

ثبت دامنه سایت

پس از انتخاب دامنه سایت نوبت به ثبت آن می‌رسد. فرایند ثبت دامنه وبسایت خیلی پیچیده نیست و مثل خیلی از کارهای اینترنتی با چند کلیک حل می‌شود. شما ابتدا باید مشخص کنید که دامنه ملی می‌خواهید یا بین‌المللی. فرایند ثبت دامنه‌هایی با پسوند .ir که ملی است با فرایند ثبت دامنه‌های بین المللی مثل دات کام متفاوت است. نحوه ثبت دامنه بین المللی شامل مراحل زیر است:

  1. در گوگل کلمه ثبت دامنه را جستجو کنید.
  2. در وبسایت مورد نظر خود وارد شوید. دقت کنید که به یک سایت معتبر ثبت دامنه بروید. اغلب وبسایت‌هایی که در صفحه اول موتور جستجو ظاهر می‌شوند، معتبر هستند.
  3. در قسمت ثبت دامنه، دامنه سایت را بنویسید و سپس یک اشتراک یک ساله یا چند ساله برای ثبت دامنه بخرید. بقیه مراحل را هم طبق وبسایت پیش بروید.

همانطور که می‌توانید برای انتخاب دامنه سایت از مشاورین سایت کمک بگیرید، برای ثبت دامنه سایت هم می‌توانید به وبوتو مراجعه کنید.

نتیجه‌گیری

در این مطلب به این نتیجه رسیدیم که شما قبل از اینکه یک وبسایت را استارت بزنید باید در انتخاب دامنه سایت دقت کافی را به کار بگیرید. فراموش نکنید که اگر شما بخواهید دامنه سایت‌تان را تغییر بدهید چقدر در سئو تاثیر می‌گذارد و چقدر مخاطب شما را کم می‌کند. فرض کنید سایت فرادرس دامنه وبسایت خود را تغییر دهد، بدیهی است که برخی از مخاطبانش را از دست می‌دهد چون دیگر با سرچ faradars.org این وبسایت را نمی‌بینیم. بنابراین شما برای انتخاب دامنه مناسب برای وب سایت خود حتما به توصیه‌ها ما در بخش نحوه انتخاب دامنه برای سایت توجه کنید. اگر فکر می‌کنید که با وجود عمل به این توصیه‌ها هنوز دامنه مناسب برای وب سایت خود را پیدا نکردید، با مشاورین سایت ما ارتباط بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *