شاید برای شما سوال پیش بیاید که چرا طراحی سایت یک کار تیمی است؟ دلیل تیمی بودن طراحی سایت، تفاوت طراحی و توسعه وبسایت است. در واقع طراحی وبسایت یک مرحله است که انجام آن نیاز به مهارت و تخصص دارد و توسعه وبسایت مرحله پیچیدهتری است که انجام آن نیاز به مهارت و دانش گستردهای دارد. اگر شما میخواهید یک وبسایت بسازید، پیشنهاد ما به شما این است که همه فرایند کار خود را به یک فول استک نسپارید بلکه به سراغ تیم بروید. تجربه ثابت کرده است که به خاطر تفاوتی که در مرحله طراحی و توسعه وبسایت وجود دارد، یک فرد نمیتواند هر دو مهارت را به صورت کامل و حرفهای داشته باشد و ممکن است وبسایت شما در مرحله طراحی یا توسعه شکست بخورد. برای اینکه کامل متوجه منظورم شوید مقاله زیر را بخوانید تا با تفاوت میان توسعه دهنده وب و طراح وب آشنا شوید.
تفاوت طراحی و توسعه وبسایت
فهرست مطالب
برای اینکه شما را با تفاوتهای بین طراحی و توسعه وبسایت آشنا کنیم، بگذارید یک مثال بزنیم. فرض کنید شما در حال بنایی خانه خود هستید. هود را وصل میکنید، جای بخاری را مشخص میکنید و بخاری را آنجا میگذارید، جای آیفون را مشخص میکنید و آیفون را روی دیوار نصب میکنید. پس از نصب و جایگذاری وسایل نوبت به این میرسد که با استفاده از یک اپراتور یا نیروی کارشناس آیفون را راهاندازی کنید، هود را روشن کنید و بخاری را به راه بیندازید. فرایند طراحی وبسایت شبیه همان نصب کردن و جایگذاری وسایل است و توسعه وبسایت امکان این را فراهم میکند که بتوانید با آن وسایل ارتباط بگیرید و از کاربردهایش استفاده کنید.
تفاوت طراحی و توسعه وبسایت در این است که در عمل طراحی سایت فرد بخشهایی مثل منوها، زیرمنوها، صفحه اصلی، صفحه ثبت نام و… را طراحی میکند. برای اینکه کاربر با کلیک روی دکمه ثبت نام در صفحه اصلی به صفحه ثبت نام هدایت شود، نیاز به یک توسعه دهنده وب است که وبسایت را از حالت استاتیک به حالت داینامیک تبدیل کند و باعث شود که کاربر بتواند در یک محیط تعاملی با بخشهای مختلف سایت ارتباط بگیرد. در واقع طراح سایت و توسعه دهنده وب مکمل همدیگر هستند و اگر یکی نباشد، کار دیگری بی ثمر است.
تفاوت میان طراح وب و توسعه دهنده وب
اینکه یک توسعه دهنده وب بتواند کار طراح وب را انجام بدهد و بالعکس، یک باور غلطی است که بین طراحان وب جا افتاده است. شاید یک توسعه دهنده وب نرمافزارها و زبانهای برنامهنویسی طراح وب را بشناسد و به آن مسلط باشد اما هر کدام از این کارها نیاز به تخصص و ذوق ذاتی دارد. زمانی که طراح وب و توسعه دهنده وبسایت دو فرد متفاوت باشند، آن سایت حرفهایتر است. فرایند طراحی و توسعه وبسایت یک کار پیچیده و وقت گیر است که نیاز به مهارت و دقت کافی دارد. زمانی که فردی فقط وقتش را روی طراحی بگذارد و فرد دیگر روی توسعه، در نتیجه هنگام کار دقت بیشتری میکند و سایت حرفهایتر میشود. یک طراح وب حرفهای برای زیباتر شدن وبسایت خود از نرمافزارهایی مثل ایلاستریتور و فتوشاپ استفاده میکند. در خیلی از مواقع یک ux کار و گرافیست در کنار طراح وبسایت است و باعث سریعتر شدن فرایند طراحی وب میشود. تیمهای طراحی سایت حرفهای با استفاده از تقسیم کار به فرایند طراحی و توسعه وب سرعت میبخشند.
مهمترین ویژگیهای یک تیم طراحی وبسایت
- تقسیم کار درست و دقیق بین اعضای تیم
یک تیم طراحی سایت موفق تفاوت طراحی و توسعه وبسایت را میفهمد و دو تیم تشکیل میدهد که متشکل از طراحان وبسایت و توسعه دهندگان وبسایت باشد. همیشه میگویند همکاری و تعاون بهتر از کار انفرادی است. زمانی که برای امر طراحی و توسعه یک تیم تشکیل میشود، در نتیجه فرایند کارها سریعتر میشود و کار با سرعت بالاتر و به صورت دقیقتری انجام میشود.
- تحویل سایت در سریعترین زمان
همیشه اینطور نیست که آن تیمی که سایت را سریعتر تحویل بدهد، بهتر باشد. زمانی که شما وبسایت را به یک تیم طراحی میسپارید، بر حسب موضوع سایت شما زمان تحویل را به شما اعلام میکند. در واقع شرکت موفق طراحی سایت شرکتی است که وبسایت شما را در مهلتی که تعیین کرده به شما تحویل بدهد.
- درک نیازهای مشتری از وبسایت
بسیاری از مشتریان درک درستی از اصطلاحات طراحی و توسعه سایت ندارند و با زبان عامیانه صحبت میکنند. تحلیلگران و کارشناسان موفق در حوزه طراحی وبسایت باید بتوانند نیازهای مشتری را درک کنند و با استفاده از روشهای طراحی وب این نیازها را روی وبسایت پیاده کنند. حرفهایترین تیم طراحی سایت، تیمی است که بتواند نیازهای مشتری را به درستی درک کند.
- دقت اعضای تیم در فرایند طراحی وبسایت
زمانی که مدیر شرکت طراحی سایت به مسئله تفاوت میان طراح وب و توسعه دهنده وب توجه کند، دو تیم جداگانه برای این کار تشکیل میدهد که تمرکز یک تیم روی طراحی و تمرکز تیم دیگر روی توسعه باشد. تمرکز روی یک کار باعث میشود که دقت افراد بالا برود و در نتیجه وبسایتهای خوبی در دسترس مشتریان قرار بگیرد.
- پذیرش سفارشات متنوع
تیم طراحی وبسایت موفق تیمی است که روشهای مختلف طراحی وبسایت را بشناسد و مطابق با نیاز و بودجه مشتری از یکی از روشها برای طراحی یا توسعه وبسایت استفاده کند. توسعه دهندگان یا طراحان وب برای توسعه یا طراحی وبسایتهای فروشگاهی معمولی از cms وردپرس، جوملا و… استفاده میکنند که در هزینهها صرفهجویی شود.
- قیمت مناسب پروژهها
ارزان بودن تعرفههای یک شرکت طراحی وبسایت به معنی خوب بودن آن نیست. شرکتی خوب است که با وجود پروژههای با کیفیت تعرفههای مناسبی داشته باشد.
یکی از بهترین شرکتهای طراحی وبسایت که در زمینه طراحی و توسعه سایت درخشیده است، شرکت وبوتو است. این شرکت با درک تفاوت میان طراح وب و توسعه دهنده وب یک تیم جداگانه برای امر طراحی و توسعه تشکیل داده است و به صورت حرفهای در حال پذیرش سفارشات مشتریان و تحویل پروژه است.
ویژگیهای یک طراح وب و توسعه دهنده وب حرفهای
حالا که با مقوله تفاوت طراحی و توسعه وبسایت آشنا شدید و فهمیدید که کار توسعه دهنده وب با طراح وب فرق میکند، نوبت به آن رسیده است که برای طراحی یا توسعه وبسایت خود به سراغ افراد حرفهای بروید. شما با بررسی ویژگیهای اخلاقی و کاری یک فرد میتوانید از حرفهای بودن آن مطمئن شوید.
ویژگیهای طراح وب حرفهای
- در زمینه کار با نرمافزارهای گرافیکی دانش کافی را دارند.
طراحان وبسایت افرادی هستند که ظاهر یک سایت را میسازند. تیم کاربلد طراحی وبسایت از افرادی تشکیل شده است که به زبانهای HTML و CSS مسلط هستند و کار با نرمافزارهای گرافیکی مثل فتوشاپ و ایلاستریتور را بلدند.
- توانایی انتخاب یک پالت رنگی مناسب برای وبسایت را دارند.
هر وبسایتی بر اساس یک پالت رنگی طراحی میشود. بسیاری از افراد تصور میکنند که پالت رنگی قالب در وبسایت که در واقع تم رنگی آن به شمار میآید سلیقهای است. جالب است بدانید که اصلا سلیقهای نیست و باید مطابق با محتوای سایت انتخاب شود.
طراح سایت کاربلد برای انتخاب تم رنگی یک وبسایت فروشگاهی پالت رنگی را انتخاب میکند که علاوه بر جذب مشتری به برند سازی فروشگاه هم کمک کند. به خاطر اهمیت قالب سایت و ظاهر آن در جذب کاربر لازم است که حتما طراح وب با قواعد رنگ شناسی و روانشناسی رنگ آشنا باشد تا بتواند یک تم رنگی مناسب را برای وبسایت انتخاب کند. مهمترین تفاوت طراحی و توسعه وبسایت این است که در توسعه وب دیگر ظاهر وبسایت و قواعد رنگ شناسی مهم نیست و قالب سایت در همان مرحله طراحی مشخص میشود و توسعه دهنده وب طبق آن پیش میرود.
- طراح وبسایت باید ذوق هنری داشته باشد.
سلیقه در طراحی سایت دخیل است و به طراح وب کمک میکند تا بتواند یک سایت موفق را بر روی بستر اینترنت بارگذاری کند. در بعضی مواقع طراح وبسایتی که به زبان برنامه نویسی CSS و HTML مسلط است، گرافیستهایی را در کنارش استخدام میکند تا در حوزه طراحی به او مشاوره بدهند.
ویژگیهای توسعه دهنده وب
- یک توسعه دهنده وب خوب روحیه کار تیمی دارد و به یک یا چند زبان برنامهنویسی مسلط است.
بزرگترین تفاوت طراحی و توسعه وبسایت این است که در مرحله توسعه وبسایت نیاز است که توسعه دهنده وب به یک یا چند زبان برنامهنویسی کاملا مسلط باشد. از آنجایی که توسعه وبسایت مرحله پیچیدهتری است لازم است که در یک تیم چند برنامهنویس وجود داشته باشد تا بتوانند بخش فرانت و بک وبسایت را به صورت حرفهای پیش ببرند.
- توسعهدهنده وب در مرحله پشتیبانی از سایت در کنار مشتری است.
مهمترین تفاوت طراحی و توسعه وبسایت در این است که در محله توسعه وب، توسعه دهنده باید تا زمانی که سایت در حال کار است افزونهها را به روز کند و مطابق با الگوریتمهای جدید گوگل وبسایت را به روزرسانی کند. یک توسعه دهنده باید متعهد باشد و مشتری را در مرحله به روزرسانی و بالا آوردن سئو سایت تنها نگذارد.
نتیجهگیری
حالا که با تفاوت طراحی و توسعه وبسایت آشنا شدید باید بدانید که این دو کار از هم مجزا هستند. اگر قالب وبسایت خود را به صورت آماده خریداری کردهاید و به دنبال این هستید که وبسایت خود را توسعه بدهید میتوانید با یک تیم طراحی وبسایت معتبر ارتباط بگیرید. شرکت وبوتو معتبرترین شرکت طراحی وبسایت است که با حضور کارشناسان و طراحان و توسعه دهندگان وب تلاش میکند تا مشتریان را در زمینه طراحی و توسعه سایت راضی نگه دارد. اگر در هر مرحله از ساخت وبسایت خود هستید و به مشکلی برخوردید از طریق شماره تماس درج شده در سایت با کارشناسان وبوتو ارتباط بگیرید.
شماره تماس