مدتی است که کسبوکار به روش سنتی جای خود را به کسبوکار دیجیتال داده است. کسانی که میخواهند کار خود را تازه شروع کنند و یا کار خود را گسترش دهند، به بازاریابی با روش دیجیتال روی میآورند. سردرگمی که برای افراد پیش میآید این است که طراحی سایت یا طراحی اپلیکیشن موبایل؟ کدام یک برای کسبوکار مناسبتر است؟
این دوراهی باعث شده که بسیاری از افراد با شرکتهای متخصص مشورت کنند و بهترین گزینه را برای کسبوکار خود انتخاب کنند. حالا سوالی که پیش میآید این است که استفاده از سایت و یا اپلیکیشن بر چه مبنایی انتخاب میشوند؟ یعنی از کجا بفهمیم که کدام یک برای کسبوکار ما بهتر است؟
در مطالب امروز قرار است به جواب این سوال برسیم. خواندن این مطالب 10دقیقه بیشتر وقت شما را نمیگیرد اما دیدگاه شما را نسبت به انتخاب طراحی سایت یا طراحی اپلیکیشن تغییر میدهد. پس تا انتها همراه ما باشید.
طراحی سایت چیست و چه کاربردی دارد؟
فهرست مطالب
در پاسخ به این سوال که از میان طراحی سایت یا طراحی اپلیکیشن موبایل کدام بهتر است، ابتدا هرکدام را بررسی میکنیم و بعد هر دو را با هم مقایسه میکنیم.
به روند طراحی و ساخت فضایی در اینترنت که از آن برای اطلاعرسانی، معرفی خدمات، محصولات و… استفاده میشود، طراحی سایت یا همان Web design میگویند. برای ارائه این خدمات در بستر اینترنت از فایل صوتی، تصویری، ویدیو، نوشته و… استفاده میشود.
در کُل اگر بخواهیم هدف از طراحی سایت را در یک جمله خلاصه کنیم، میتوان گفت که هدف آن معرفی خدمات و محصولات در فضای آنلاین است. یعنی همانطور که در دنیای واقعی از یک محل اسکان برای کسبوکار خود استفاده میکنید، در فضای اینترنت هم به این محل اسکان نیاز دارید که به آن سایت میگویند.
سایتی که ارائه خدمات و محصولات شما را بهعهده دارد، از تمام نقاط دنیا قابل دسترسی است. برای طراحی سایت عناصر مهمی وجود دارند که باید به آنها توجه شود. از جمله؛ طراحی و گرافیک سایت، برنامهنویسی و توسعه سایت، بهینهسازی موتور جستوجو، بهینهسازی تجربه کاربری، سرعت بارگیری، امنیت و…
. کاربردهای طراحی سایت
در ادامه بخشی از کاربردهای طراحی سایت را بررسی میکنیم.
- شما با طراحی سایت اطلاعاتی از کسبوکار خود را در اختیار مشتریان و کاربران آنلاین اینترنت قرار میدهید.
- هنگامی که قرار است در فضای آنلاین کسبوکار خود را راهاندازی کنید.
- هنگامی که قرار است از بازاریابی آنلاین و مزایای آن استفاده کنید.
- به اشتراک گذاشتن مقالههای خود به کاربران در اینترنت، زمینههای فعالیت خود را به آنها توضیح میدهید و با هم تعامل دارید.
- اعتبار کسبوکار شما در فضای اینترنت افزایش مییابد.
طراحی اپلیکیشن چیست و چه کاربردی دارد؟
برنامههایی که بر روی تلفنهای هوشمند و رایانهها نصب میشوند، نرمافزار یا همان اپلیکیشن هستند. اپلیکیشنها قابلیتهای مختلفی به کاربران خود ارائه میدهند از جمله؛ طراحی و ادیت عکس، تدوین فیلم و… به همین دلیل میتوان گفت که تنوع اپلیکیشنها بسیار زیاد است.
همانطور که خیلی از شماها میدانید بعد از ورود تلفنهای همراه معمولی، تلفنهای همراه هوشمند ساخته و وارد بازار شدند. تلفن همراه هوشمند به موبایلهایی میگویند که سیستم عامل دارند. به همین دلیل برنامهنویسان برای تلفنهای هوشمند، اپلیکیشن طراحی کردند.
بعد از مدتی صاحبان کسبوکارها ایده جالبی داشتند و این ایده، طراحی اپلیکیشن برای محصولات و خدماتشان بود. کاربران برای اینکه از اپلیکیشنها استفاده کنند باید آنها را دانلود کنند. راههای مختلفی برای دانلود اپلیکیشنها وجود دارد که هر کدام به نوع سیستم عامل تلفن همراه بستگی دارد.
مثلا شرکت اپل، App store را در اختیار کاربران سیستم عامل ios قرار داده و یا شرکت گوگل، برای کاربران سیستم عامل اندروید، Googleplay را ارائه داده است. همچنین خوب است بدانید که دانلود برخی از اپلیکیشنها رایگان نیست.
. مزایای اپلیکیشنها
آسانتر شدن خیلی از کارها مدیون اپلیکیشنها هستند. مثلا بسیاری از کاربران خریدهای خود را از طریق اپلیکیشنها انجام میدهند. همین موضوع باعث صرفهجویی در زمان شده است. طوری که کاربران از ریزترین محصولات مورد نیاز تا بزرگترین را از طریق اپلیکیشن خریداری میکنند.
از سوی دیگر، سودآوری اپلیکیشنها فقط برای کاربران نیست، بلکه باعث سود صاحبان کسبوکار نیز میشود. صاحبان کسبوکار از طریق اپلیکیشن تعامل بیشتری با مشتریان و کاربران دارند و همین موضوع باعث شده که هزینه تبلیغات تا حد زیادی کمتر شود.
میتوان گفت که اینروزها اپلیکیشن جزء الزامات کسبوکارها محسوب میشود به همین دلیل تعداد طراحی و ارائه آنها روبهافزایش است. افرادی هم هستند که از طریق اپلیکیشنها برای خود کسبوکاری ایجاد کردند و باعث شده که درآمد بسیار خوبی داشته باشند.
. معایب اپلیکیشنها
وقتی از مزایا و کاربردهای اپلیکیشن صحبت میکنیم، نمیتوانیم ایرادهای آن را نادیده بگیریم. همانطور که متوجه شدید دانلود اپلیکیشنها به نرمافزارهایی مانند App store و Googleplay نیاز دارند که متأسفانه خدمات این نرمافزارها در برخی از کشورها فیلتر است.
به همین دلیل کاربران مجبورند از فیلترشکن برای دانلود اپلیکیشنها استفاده کنند. این موضوع هم برای کارفرما و هم برای کاربر مشکلساز است. همچنین نرمافزارهایی که داخلی هستند و اپلیکیشن ارائه میدهند، رایگان نیستند و کارفرما مجبور است بهصورت دورهای مبالغی را واریز کند که اپلیکیشنی که ارائه میدهد توسط کاربر دانلود شود.
همچنین برخی از اپلیکیشنها رایگان نیستند و کاربران برای استفاده از آنها باید بهصورت دورهای پول پرداخت کنند که بسیاری آن را بهصرفه نمیدانند. حجمی که اپلیکیشنها در فضای تلفن همراه اشغال میکنند نیز برای برخی از کاربران مشکلساز است، چون ممکن است تلفن همراهشان حجم مورد نیاز را نداشته باشد.
همانطور که در قسمتهای بالاتر اشاره شد، تعداد اپلیکیشنها در حال افزایش است و این موضوع باعث میشود که کاربر نتواند به همه آنها اعتماد کند.
موضوع دیگری که مطرح است این است که چون تلفنهای همراه هوشمند از سیستم عاملهای مختلفی پشتیبانی میکنند (ios و اندروید)، صاحبان کسبوکارها مجبورند برای هر کدام از این سیستم عاملها نسخههای مرتبط ارائه دهند.
. کاربردهای طراحی اپلیکیشن
در ادامه به برخی از کاربردهای اپلیکیشن میپردازیم.
- هنگامی که تعاملات شما با کاربران بسیار زیاد است.
- در حالت آفلاین میتوانید به اپلیکیشن دسترسی داشته باشید.
- بهصورت آنلاین برندسازی میکنید.
- اپلیکیشنها یک کانال ارتباطی قدرتمند هستند.
طراحی سایت یا طراحی اپلیکیشن برای تلفن همراه هوشمند؟
قبل از اینکه بدانید طراحی سایت یا طراحی اپلیکیشن را برای کسبوکار خود راهاندازی کنید، باید حوزه کاری خود را مشخص کنید. علاوهبراین ممکن است کسبوکار شما به هر دوی اینها نیاز داشته باشد. پس نمیتوانید پاسخ از پیش تعیین شدهای برای بهتر بودن طراحی سایت یا طراحی اپ داشته باشید.
بهجای آن بهتر است عواملی را بررسی کنید که متوجه شوید طراحی سایت یا طراحی اپلیکیشن برای شما بهتر است. عواملی مانند؛
- هدف شما از تجارت
- کاربران و مخاطبان هدف شما در کدام فضا فعالتر هستند و به چه کالا یا خدماتی نیاز دارند.
- بودجه و سرمایه اولیه شما چقدر است.
برای درک بهتر این عوامل و مقایسه طراحی سایت و طراحی اپلیکیشن، در ادامه پروسه طراحی اینها را بررسی میکنیم.
. بررسی طراحی سایت و طراحی اپلیکیشن
ساختار اپلیکیشن و سایت کاملا متفاوت هستند. طراحی و راهاندازی سایت معمولا با دو روش انجام میشود. یک روش آن شامل سیستمهای مدیریت محتوا مانند وردپرس است و روش دیگر آن با استفاده از زبانهای برنامهنویسی مختلفی انجام میشود.
پروسه طراحی اپلیکیشن کاملا متفاوت است. برای طراحی اپلیکیشن از زبان جاوا برای برنامهنویسی سیستم عامل اندروید و سوئیفت برای برنامهنویسی سیستم عامل ios استفاده میشود. همچنین روش استفاده از سایت و اپلیکیشن نیز متفاوت است.
برای استفاده از اپلیکیشن باید یک نسخه از آن را دانلود و نصب کنید اما برای استفاده از سایت، با وارد کردن آدرس سایت وارد آن میشوید. علاوهبراینها، کاربردها و اهداف طراحی سایت و طراحی اپلیکیشن کاملا متفاوت هستند.
هدف اصلی در طراحی و راهاندازی وبسایت، منتقل کردن اطلاعاتی مانند مقاله، خبر، محتوای تصویری، ویدیویی و… است. هنگامی که کسبوکار شما پیچیدهتر شود و به تعاملات بیشتری با کاربر نیاز داشته باشید، میتوانید از اپلیکیشنها استفاده کنید.
همچنین هزینه راهاندازی هر کدام متفاوت است. حتی با توجه به انواع مختلف سایت، هزینه طراحی انوع وبسایت نیز متفاوت است. هزینه طراحی اپلیکیشن به دلیل استفاده از زبانهای برنامهنویسی و اجرای آن از صفر، بالا است.
با توجه به مطالب گفته شده نمیتوان میان طراحی سایت یا طراحی اپلیکیشن، به دلخواه یکی را انتخاب کرد. کسبوکار شما تعیین میکند که کدام مناسبتر است و بازخورد بهتری دارد.
اولویت با کدام است؟ طراحی سایت یا طراحی اپلیکیشن؟
اگر تا اینجای مطالب همراه ما بودید، متوجه شدید که شرایط کسبوکار شما تعیین میکند که طراحی سایت یا طراحی اپلیکیشن را انتخاب کنید. اما باید بدانید که طراحی سایت اولویت بیشتری دارد. یعنی اگر قرار است از هر دو استفاده کنید، اول راهاندازی سایت را در نظر داشته باشید.
در مراحل بعدی به سراغ طراحی اپلیکیشن بروید. کاربران برای پیدا کردن و خرید محصولات مورد نظرشان، بیشتر از طریق سایت اقدام میکنند. پس در نظر داشته باشید که برای استفاده از حوزههای دیجیتال مارکتینگ مانند سایت و اپلیکیشن، اول سایت خود را راهاندازی کنید.
بعد از اینکه محصولات و خدمات شما در میان کاربران شناخته شد، راهاندازی اپلیکیشن را در نظر داشته باشید.
جمعبندی
برای انتخاب طراحی سایت یا طراحی اپلیکیشن حوزه کاری خود را در نظر داشته باشید. یک نکتهای که در مطالب بالا به آن اشاره شد، این است که راهاندازی وبسایت اولویت بیشتری دارد. این نکته به این معنی نیست که طراحی اپلیکیشن کاربرد ندارد.
شما برای هر کسبوکاری که داشته باشید، به راهاندازی سایت و اپلیکیشن نیاز دارید. پس نمیتوانید میان طراحی سایت یا طراحی اپلیکیشن یکی را انتخاب کنید. هر کدام را در بازههای زمانی مختلف طراحی و راهاندازی کنید.
اگر برای مشاوره تخصصی در زمینه طراحی سایت یا طراحی اپ به یک تیم کاربلد احتیاج دارید، وبوتو در کنار شماست که شما را در این حوزه راهنمایی کند. برای دریافت مشاوره و راهنمایی بیشتر میتوانید با پشتیبانی در ارتباط باشید. شما بیشتر از سایت استفاده میکنید یا اپلیکیشن؟ نظرات خود را برای ما کامنت کنید.