مدیر سایت کیست؟ سوالی که احتمالا بعد از راه­اندازی کسب و کار با آن رو به رو شده­اید. زمانی که یک سایت برای کسب و کارتان راه‌اندازی می‌کنید و می‌خواهید از آن درآمد داشته باشید باید یک مدیر سایت انتخاب کنید که بتواند کارهای مربوط به آن را انجام دهد. احتمالاً برایتان سؤال باشد که مدیریت سایت چیست و کسی که آن را انجام می‌دهد چه وظایفی دارد.

در ادامه با بررسی وظایف مدیر و چگونگی نظارت بر سایت تلاش کرده­ایم تا هر آنچه که برای استخدام مدیر نیاز دارید را در اختیارتان قرار دهیم. همچنین اگر می­خواهید یک مدیر موفق باشید ویژگی مدیران برتر را نیز معرفی کرده­ایم. با ما همراه باشید.

مدیر سایت به چه کسی گفته می‌شود؟

هنگامی که یک سایت طراحی می‌شود، مسئولیت اداره، نگهداری و پیداکردن راه‌هایی برای توسعه سایت بر عهده شخصی قرار می‌گیرد که به مدیر سایت معروف است. این فرد می‌تواند به خوبی امور سایت را مدیریت کند و با به‌روزرسانی اطلاعاتش بر کارکرد درست سایت نظارت کند. در نظر داشته باشید به مدیر سایت، ادمین نیز گفته می‌شود.

ادمین موظف است تمامی اتفاقاتی که در سایت رخ می‌دهد را آنالیز کند. در صورتی که مشکلی وجود داشت آن را رفع کرده و برای بهبود عملکرد سایت راهکار تازه‌ای ارائه دهد. مدیر سایت باید اطلاعات جامعی در مورد کدنویسی، اصول مدیریتی، اصول سئو و طراحی گرافیکی داشته باشد. البته نباید فراموش کرد متناسب با وب سایتی که در اختیار دارد هر کدام از این مسئولیت­‌ها متغیر است.

وظایف مدیر سایت چیست؟

یکی از سؤالات مهمی که کاربران همیشه از خودشان می‌پرسند این است که مدیر سایت چه وظایفی دارد و نحوه مدیریت سایت چگونه است؟ توجه داشته باشید؛ چون سایت بخش‌های زیادی دارد وظایف مدیر متناسب با آن تغییر خواهد بود. اگر می‌خواهید مدیر یک وب‌سایت بزرگ باشید باید بتوانید تیم طراحی و ساخت سایت، تیم بازاریابی، تیم تولید محتوا، تیم سئو و. را مدیریت کنید. این وظایف با وظیفه ادمین یک سایت کوچک متفاوت است.

به طور کلی می‌توان گفت وظیفه اصلی مدیر، ایجاد هماهنگی میان بخش‌های سازنده و توسعه دهنده سایت بوده و باید متناسب با اهداف این دو بخش برنامه ریزی کند. اگر ادمین به شکل سخت‌گیرانه و دقیق مسیر دستیابی به اهداف سایت را طی نکند توسعه سایت با مشکل روبه‌رو خواهد شد. گاهی اوقات مدیر یک کسب و کار تصمیم می­گیرد که خودش مدیریت سایت را برعهده گرفته و تمامی کارها را انجام دهد.

حتما بخوانید  باز طراحی سایت چیست و چه مراحلی دارد؟

در چنین شرایطی متأسفانه وب‌سایت با ریزش کاربر مواجه می­شود؛ زیرا نحوه مدیریت سایت یک مهارت تخصصی است که با علم آموزی و تجربه به دست می­آید.

مدیریت سایت چیست
مدیریت سایت یک مهارت تخصصی است.

بررسی نحوه مدیریت سایت

همان‌طور که توضیح دادیم یک سایت از بخش‌های متفاوتی تشکیل شده است که مدیر متناسب با هر کدام وظایفی را بر عهده دارد. او باید برای هر بخش تیم متخصصی را استخدام کند و بر اجرا شدن برنامه هر کدام از آن‌ها نظارت داشته باشد. موارد زیر بخشی از مسئولیت‌­های ادمین این افراد است.

بررسی فعالیت تیم تولید محتوا

هر چقدر که محتواها مناسب سایت باشند و یونیک‌تر نوشته شوند بازدیدکنندگان بیشتری به مطالعه آن علاقه نشان می‌دهند. فراموش نکنید که رتبه سایت رابطه معکوسی با تعداد بازدیدکنندگان دارد. یعنی هرچقدر بازدیدکنندگان بیشتر باشد سایت رتبه کمتری گرفته و جزو ده نتیجه اول قرار می‌گیرد. ادمین سایت باید به شکل ریزبینانه موضوعات نوشته شده را بررسی کند که مشکلی در آن‌ها وجود نداشته باشد.

نکته؛ توجه داشته باشید تیم تولید محتوا با در نظر گرفتن نوع فعالیت سایت مقالات یا محتواهای صوتی، تصویری یا ویدئویی منتشر می­کند.

آنالیز کاربران

اگر همچنان نمی‌دانید مدیر سایت کیست باید خدمت‌تان عرض کنیم که یک مدیر به طور مرتب در حال آنالیز کردن بازدیدکنندگان است. او از پنل مدیریتی آمار دقیقی از رفتار کاربران دارد و با استفاده از ابزارهای مختلفی مانند گوگل انالیتیکس می‌تواند متوجه شود که کاربر در سایت به دنبال چه موضوعی می‌گردد. زمانی که رفتار کاربر آنالیز شود نیازهای کاربر تشخیص داده خواهد شد. به همین علت سایت مربوطه در جهت رفع نیاز آن­ها فعالیت خود را تغییر می­دهد.

تلاش برای افزایش ترافیک سایت

یک مدیر موفق به خوبی از وظایف مدیر سایت اطلاع دارد و می‌داند تمام تلاش او برای افزایش ترافیک سایت است. برنامه ریزی و داشتن استراتژی‌های مختلف بازاریابی دیجیتالی و روان‌شناسی کاربران باعث خواهد شد تا کاربران بیشتری به بازدید سایت علاقه‌مند شوند. همه سایت‌­ها به دنبال جذب کاربر هستند زیرا می­خواهند خدمات یا محصولات خود را به فروش برسانند.

حتما بخوانید  فایده سیستم مدیریت محتوا چیست؟ + انواع سیستم‌های مدیریت محتوا

جالب است بدانید برخی از وب سایت­ها فقط با فروش تبلیغات درآمد دارند. پس هرچقدر که بازدیدکنندگان بیشتری داشته باشند درآمد بیشتری از فروش تبلیغات خواهند داشت.

وظایف مدیر سایت
مدیران سایت همواره در حال آنالیز کردن رفتار کاربران هستند

بررسی سرعت سایت

بررسی سرعت سایت بر عهده طراحان است. اما ادمین باید به طور مرتب این سرعت را چک کرده تا در صورت وقوع مشکل آن را به تیم متخصص اعلام کند. اگر صفحات دیر لود شوند، سایت از سمت گوگل امتیاز منفی می‌گیرد. همچنین کاربران با دیدن بالا نیامدن صفحه سایت را ترک خواهند کرد. پس ترافیک سایت به شدت کاهش می‌یابد.

توسعه سایت

اکنون که به شکل مختصری می‌دانید مدیر سایت کیست و چه وظایفی دارد باید خدمت‌تان عرض کنیم که یک مدیر موفق همواره در حال توسعه سایت جهت جذب کاربران بیشتری است. گاهی اوقات این توسعه با نصب افزونه­‌ها انجام می­شود و در برخی مواقع ادمین از تیم طراحی سایت کمک می­گیرد.

چگونه ترافیک سایت را افزایش دهیم؟

راه‌های زیادی برای افزایش ترافیک بازدید سایت وجود دارد. اگر وظایف مدیر سایت برعهده شماست سعی کنید از لیست زیر به عنوان ایده کمک بگیرید تا کاربران بیشتری را به سایت دعوت نمایید. اگر مطالب بالا را به دقت خوانده باشید متوجه اهمیت ترافیک سایت و تعداد بازدیدکنندگان خواهید شد.

  • استفاده از شبکه‌های اجتماعی برای تبلیغات سایت
  • ارسال ایمیل مارکتینگ به کاربران برای ترغیب آن­ها جهت بازدید از سایت
  • بهره‌گیری از بک‌لینک‌های مؤثر
  • طراحی سایت جذاب و کاربر پسند برای حفظ بازدیدکننده

یک مدیر سایت موفق چه ویژگی‌هایی دارد؟

هر سایت با توجه به ویژگی‌هایی که دارد باید از یک مدیر با تجربه کمک بگیرد. مدیرانی که موفق هستند با کسب سال‌ها تجربه توانسته‌اند خصوصیاتی را در خود پرورش دهند. موارد زیر برخی از این ویژگی‌ها است.

علاقه‌مند به رصد کردن سایت و کسب درآمد از طریق اینترنت

افراد بسیاری علاقه زیادی به کارهای کامپیوتری ندارند. این افراد با داشتن چنین روحیه‌ای نمی‌توانند یک مدیر موفق شوند. همچنین تنها علاقه ملاک تبدیل شدن به یک مدیر موفق نیست. افرادی که به اصول کسب و کار در بستر اینترنت مسلط باشند و بتوانند از افزونه‌ها یا ابزارهای بستر اینترنت برای توسعه کسب و کار استفاده کنند به موفقیت خواهند رسید.

حتما بخوانید  اشتباهات کارفرما در پروژه طراحی سایت + ویژگی‌های یک شرکت طراحی سایت خوب

داشتن خلاقیت

مدیر وب‌سایت باید بتواند خلاقیت خود را در تمام دوره حفظ کند و به تیم اجرا کننده انگیزه دهد. با انگیزه بودن از مهم‌ترین وظایف مدیر سایت است. گاهی اوقات پیشرفت سایت روند نزولی دارد. پس به عنوان یک مدیر باید بتوانید خلاقیت خود را حفظ کنید و به بقیه هم کمک کنید.

نحوه مدیریت سایت
برای جذب بازدیدکننده باید از هر روشی که بلدید استفاده کنید.

توانایی مدیریت

 اکنون متوجه شد مدیر سایت کیست و چه ویژگی دارد. اما مهم‌ترین خصوصیت ادمین یا همان مدیر توانایی اداره کردن اوضاع است. ادمین باید در زمینه مدیریت توانا باشد. بررسی وظایف هر تیم تخصصی و نظارت بر انجام عملکرد آن‌ها از بارزترین ویژگی‌های یک مدیر موفق است.

آشنایی با کار تیم‌های تخصصی

اگر کسی با کار و وظیفه هر تیم آشنا نباشد نمی‌تواند به خوبی بر کار آن‌ها نظارت کند. در صورتی که می‌خواهید ادمین شوید یا برای سایت‌تان ادمین استخدام کنید باید از اصول طراحی گرافیک، سئو و طراحی سایت و تولید محتوا اطلاع داشته باشید. یا فردی را با همین ویژگی‌ها استخدام کنید.

آشنایی با افزونه‌ها

مدیر سایت باید به قدری مهارت داشته باشد که بتواند در مواقع لازم بخش‌های از وب سایت را دست‌کاری کرده و افزونه‌های لازم را نصب کند. مهم‌ترین وظیفه مدیر برقراری امنیت سایت است.

مدیر سایت کیست
داشتن خلاقیت و پشتکار بخش بزرگی از مدیریت است.

جمع­‌بندی

در این مقاله با بررسی سعی کردیم به سؤال شما یعنی مدیر سایت کیست و چه وظایفی دارد پاسخ دهیم. همچنین در تلاش بودیم تا همه وظایف یک مدیر موفق را شرح دهیم. به علاوه با بررسی ویژگی‌های مدیر موفق سعی کردیم به شما در انتخاب یک ادمین مناسب برای سایت‌تان کمک کنیم. توجه داشته بلشید تمامی این ویژگی‌ها با سال‌ها آزمون و خطا و کسب تجربه و مطالعه به دست می‌آید. در صورتی که می‌خواهید برای اداره کردن سایت‌تان از یک فرد دیگر کمک بگیرید به شما توصیه می‌کنیم یک بار دیگر مقاله را با دقت بخوانید.

اگر با خواندن مجدد آن همچنان در نحوه مدیریت سایت و استخدام ادمین با شک و شبه مواجه هستید از کارشناسان ما کمک بگیرید. آن‌ها به طور مرتب در حال رصد کامنت‌های شما هستند. اما اگر مایل به دریافت مشاوره تخصصی هستید با شماره 09307818003 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *