بعد از راه‌اندازی سایت برای کسب‌وکارم، متوجه شدم باید پشتیبان سایت هم داشته باشم. خیلی اطلاعاتی درباره این موضوع نداشتم. اصلا نمی‌دانستم که پشتیبان سایت کیست و چه وظایفی برعهده دارد.

شروع کردم به تحقیق و جمع‌آوری اطلاعات که آن را بهتر بشناسم. از برخی همکاران نیز سوال می‌پرسیدم که به نتیجه منطقی برسم. شاید باورتان نشود، ولی بدتر سردرگم شدم! این‌بار به‌دنبال پیدا کردن پشتیبان نبودم، فقط می‌خواستم وظایف پشتیبان سایت را دقیق بدانم.

بعد از اینکه کلی سایت را گشتم، تازه به‌صورت تکه‌تکه مطلب جمع‌آوری کردم. با خودم گفتم اگر کسی بخواهد پشتیبان باشد، از کجا اطلاعات کاملی پیدا کند که بداند به این شغل علاقه دارد یا خیر؟ و یا اینکه کارفرما از کجا بداند که چرا به پشتیبان سایت نیاز دارد؟

بعد تصمیم گرفتم این مطالبی که درباره وظیفه پشتیبان سایت به‌دست آوردم را با شما هم به اشتراک بگذارم که همه اطلاعات لازم را یک‌جا آماده داشته باشید، شاید روزی به‌دردتان بخورد. مطالب امروز را از دست ندهید.

پشتیبان سایت کیست؟

بعد از اینکه طراحی سایت شما انجام شد و سایت را راه‌اندازی کردید، شخصی باید از این سایت مراقبت کند و بر آن نظارت داشته باشد. به این فرد پشتیبان سایت، مدیر و یا وب‌مستر می‌گویند.

برای اینکه شخصی بتواند پشتیبان باشد، باید دوره‌های تخصصی زیادی را گذرانده باشد. یک کامپیوتر و اینترنت، ابزارهای کاری پشتیبان هستند. یک موضوعی که باید در نظر داشته باشید این است که پشتیبان سایت معمولا می‌تواند به‌صورت دورکاری وظایف خود را انجام دهد ولی این موضوع به کارفرما بستگی دارد.

یعنی ممکن است کارفرما از پشتیبان بخواهد حضوری کار کند و یا غیرحضوری. همچنین می‌تواند از پشتیبان بخواهد که در هفته یک الی دو روز به‌صورت حضوری فعالیت کند و مابقی هفته، غیرحضوری کار خود را انجام دهد. درکُل به‌عنوان کارفرما، باید بدانید پشتیبان سایت کیست و چگونه بهترین عملکرد را دارد.

حتما بخوانید  اشتباهات کارفرما در پروژه طراحی سایت + ویژگی‌های یک شرکت طراحی سایت خوب
وظایف پشتیبان سایت
اینکه بدانید پشتیبان سایت کیست و چه وظایفی دارد، در انتخاب پشتیبان خوب به شما کمک می‌کند.

برای اینکه پشتیبان سایت در حرفه خود موفق باشد به مهارت‌هایی نیاز دارد. از جمله؛

۱. داشتن فن‌بیان قوی

پشتیبان سایت شخصی است که در طول روز باید با افراد زیادی در ارتباط باشد. به همین دلیل باید مهارت‌های کلامی قوی داشته باشد که بتواند ارتباط خوبی با افراد برقرار کند.

۲. داشتن روحیه کار تیمی

پشتیبان سایت چه قرار باشد حضوری کار کند و چه غیرحضوری، با اعضای تیم تولید محتوا، بازاریاب، سئوکار و… همکاری مشترک دارد. به همین دلیل باید روحیه و مهارت فعالیت تیمی را داشته باشد وگرنه موفق نمی‌شود.

۳. دانش فنی

مهارت بعدی که پشتیبان به آن نیاز دارد، دانش فنی است. اینکه پشتیبان باید دانش فنی داشته باشد یعنی به نرم‌افزارها مسلط باشد، با دیجیتال مارکتینگ آشنا باشد و برای علوم کامپیوتر و برنامه‌نویسی آموزش ببیند. همه این موارد و آموزش‌ها در حوزه کاری پشتیبان سایت به‌کار می‌آیند.

۴. باتجربه باشد

درست است که دانش و فن‌بیان خیلی به پشتیبان سایت کمک می‌کنند اما کافی نیستند. داشتن تجربه، دید وسیع‌تری در اختیار پشتیبان سایت قرار می‌دهد. اگر پشتیبان در زمینه کاری خود به‌قدر کافی تجربه داشته باشد، چالش‌های پیش‌رو را می‌شناسد و در رفع آن‌ها بهتر عمل می‌کند.

۵. داشتن توانایی ارائه مشاوره

پشتیبان سایت ممکن است در حوزه‌های مختلفی فعالیت کند. یعنی ممکن است سایتی که وظیفه پشتیبانی از آن را برعهده دارد، فروشگاهی، خدماتی و… باشد. بهتر است در هر زمینه‌ای که فعالیت دارید، اطلاعاتی نیز در آن زمینه داشته باشید که اگر کسی سوالی از شما پرسید، بتوانید مشاوره دهید و او را به‌خوبی راهنمایی کنید.

وظایف پشتیبان سایت چیست
پشتیبان باید بتواند ارتباط خوبی با کاربران برقرار کند.

۶. داشتن توانایی حل مسئله

سایت مشکلات خاص خود را دارد. شاید فکر کنید که یک وب‌سایت، قرار است مدت‌ها بدون دردسر فعالیت کند و شما در آرامش، حقوق نگه‌داری از سایت را بگیرید، اما این‌طور نیست!

حتما بخوانید  UI یا رابط کاربری چیست؟ در اولین نگاه مخاطب را جذب کنید

برای اینکه بتوانید در صورت بروز مشکل، راه‌کار درست پیاده کنید باید توانایی حل مسئله داشته باشید. این موضوع از شما یک پشتیبان قوی می‌سازد که از پس هر چالشی به‌خوبی برمی‌آید.

وظایف پشتیبان سایت چیست و بابت آن چقدر حقوق می‌گیرد؟

بعد از اینکه دانستیم پشتیبان سایت کیست، باید بدانیم که بهتر است چه وظایفی را به او بدهیم. برای اینکه شخصی در کار خود خوب عمل کند و باعث پیشرفت مجموعه شود، باید وظایفی که در آن تخصص دارد را به او بدهیم. یعنی چه؟

یعنی شما در شرایط استخدام یک پشتیبان، وظایفی مانند پاسخ‌گویی، تعمیر سایت و… را مشخص می‌کنید. باید همین شرایطی که مشخص کردید را از پشتیبان بخواهید نه وظایف بیشتری، چون نه‌تنها عملکرد خوبی ارائه نمی‌دهد، بلکه وظایف اصلی خود را نیز به‌درستی انجام نمی‌دهد. در ادامه وظایف کلی که برعهده پشتیبان است را بررسی می‌کنیم؛

. پاسخ‌گویی

پاسخ‌گویی به مشتریان و کاربران را به‌عنوان اصلی‌ترین وظیفه پشتیبان می‌دانند. برای مثال پشتیبان می‌تواند ثبت سفارش مشتریان را انجام دهد و نظرات و پیشنهادات آن‌ها را بررسی کند. درکُل، پشتیبان راهنمای کاربران سایت شما است.

. ناظر عملکرد سایت

اگر بخواهید در سایت محتوا بارگذاری کنید، تبلیغات انجام دهید، ورودی ترافیک سایت را بررسی کنید و مواردی از این قبیل، باید عملکرد سایت را بررسی کنید. پشتیبان سایت این‌کار را انجام می‌دهد و در تلاش است که سایت شما بهترین عملکرد را داشته باشد.

پشتیبان سایت کیست
پشتیبان سایت کیست و چگونه به بهبود کسب‌وکار شما کمک می‌کند؟

. بهبود سرعت

سرعت بارگذاری سایت برای کاربر بسیار مهم است. اگر کاربری بخواهد وارد سایت شما شود و سرعت بارگذاری پایین باشد، از ورود به سایت پشیمان می‌شود و سایت دیگری را انتخاب می‌کند. این موضوع به کسب‌وکار شما آسیب می‌رساند. پشتیبان به شما در زمینه بهبود سرعت سایت، کمک می‌کند.

. استراتژی محتوا

استراتژی محتوا به سایت شما کمک می‌کند که از سایر رقبا عقب نمانید. همچنین پشتیبان سایت حرفه‌ای، در زمینه تولید محتوا نیز تخصص دارد.

حتما بخوانید  ۱۱ تا از مهم‌ترین دلایل استفاده از وردپرس

. تعمیر سایت

سایت ممکن است به‌دلیل ویروسی شدن، اختلال در لینک‌ها، پایین آمدن رتبه سئو و… به تعمیر نیاز داشته باشد. تعمیر و رفع مشکلاتی که سایت درگیر آن می‌شود نیز برعهده پشتیبان است.

. آنالیز

آنالیز سایت به شما کمک می‌کند که متوجه شوید در مسیر درستی قرار دارید یا خیر. پشتیبان با آنالیز و تحلیل سایت در بازه‌های زمانی مختلف، از بودن سایت در مسیر درست مطمئن می‌شود.

همان‌طور که متوجه شدید، دانستن اینکه پشتیبان سایت کیست و چه وظایفی را باید برعهده داشته باشد، بسیار مهم است. شاید این سوال در ذهن شما باشد که پشتیبان سایت، چه‌قدر حقوق می‌گیرد؟

تعیین مقدار حقوق پشتیبان، به عوامل مختلفی بستگی دارد. برای مثال مهارت و تخصص پشتیبان، مهم‌ترین عامل در تعیین مقدار حقوق است. هر چه پشتیبان مهارت‌ها و توانایی‌های بیشتری داشته باشد، حقوق بیشتری نیز دریافت می‌کند.

جمع‌بندی و نکات پایانی مربوط به پشتیان سایت کیست

چه به‌عنوان شخصی که قرار است پشتیبان سایت باشد و یا به‌عنوان کارفرما، باید بدانید که پشتیبان سایت کیست و چه تخصص‌هایی باید داشته باشد.

به‌طور کُلی، پشتیبانی سایت یک شغل اینترنتی است و پشتیبان باید فعالیت‌هایی که به اینترنت، برنامه‌نویسی و کامپیوتر مربوط می‌شود را حرفه‌ای بلد باشد. برای حرفه‌ای شدن در این زمینه باید آموزش ببیند و تجربه داشته باشد.

اگر می‌خواهید برای سایت خود پشتیبان کاربلد داشته باشید یا به‌عنوان پشتیبان سردرگم هستید که از کجا کار خود را شروع کنید و یا اینکه درست متوجه نشدید که پشتیبان سایت کیست، باید با یک تیم حرفه‌ای مشورت کنید. پیشنهاد ما به شما تیم وبوتو است که در زمینه طراحی سایت، پشتیبانی و… بهترین‌ها را درکنار خود دارد.

می‌توانید برای اطلاعات بیشتر، با پشتیبانی در ارتباط باشید. همچنین نظرات، پیشنهادات و انتقادات خود را از طریق کامنت، با ما درمیان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *